Over Marie Thérèse

Ik ben geboren in het Brabantse dorp Oisterwijk tussen de prachtige vennen en bossen. We hadden een romantisch oud huis omgeven door een mooie tuin in het centrum van het dorp. Als peuter liep ik toen al dromend over de aangeharkte paadjes en mocht geen bloemen plukken. Ik vergeet nooit meer die ene narcis in een stukje wildernis achter in de tuin en ik dacht; die pluk ik af om ze thuis te laten zien. Ik kreeg geen standje omdat het stond op onze speelweide, tussen de schommel en de wip.

Ik was zo ongeveer zeven jaar oud en ging naar de lagere school en leerde tekenen en had meteen al een hoog cijfer.

Na de middelbare school wilde ik naar de tekenacademie Tilburg. In die tijd was het ongebruikelijk om kunstenares te worden, het was namelijk 1947. Jaren later ben ik getrouwd en ging wonen in Amsterdam waar we geen tuin hadden. Uiteindelijk verhuisde wij terug naar Brabant alwaar wij een fijn huis met een heerlijke bloemen tuin kregen.

Mijn passie was tekenen, aqualeren en tuinieren voor zover dat mogelijk was, met een gezin, twee zonen en een man met een eigen bedrijf. Voor tekenen/ aqualeren was geen tijd, dat kwam later!

Het is ongeveer 5 jaar geleden dat ik door een samenloop van omstandigheden in aanraking kwam met het bestuur van de Vereniging Botanische kunst in Leiden. Ik ben lid geworden
nadat ik mijn werk heb opgestuurd naar Leiden. Mijn werk
werd goed bevonden en het lidmaatschap werd aanvaard.

Tot nu toe ben ik de enige botanische kunstenares in Brabant, wat ik wel jammer vind. Daardoor zijn er voor mij geen contacten mogelijk in Brabant. Af en toe ga ik naar Leiden om mijn prenten te laten beoordelen door het Bestuur van de Vereniging van de Botanische Kunst Nederland. Zij adviseerde mij om mijn werk ten toon te stellen om anderen deelgenoot te maken van mijn werk (het botanisch tekenen).